|home | nieuws | producten | activiteiten | links


      colophon


Chariovalda en het Bataafs kwartier 4 september 2005

De concurentie was moordend mooi weer en samba. Paul Depla opende de manifestatie en het eerste, nou een van de eerste Bataafse biertjes werd ten doop gehouden primeur in de stad Bataafs bier.

Chariovalda organiseerde mede de manifestatie van het Bataafs kwartier. Er waren verschillende Chariovalda activiteiten.
Nieuw was de kinderkraam waar men runenplaatjes kon maken, schilden maken en kleurplaten maken. Kinderen konden hun naam in hout branden, spannend en een tikje gevaarlijk maar daarom juist leuk.

De archeologische grabbelton was weer ter plekke en ook de scherventafel. Het materiele verhaal van duizenden jaren ligt dan letterlijk op tafel. Romeins aardewerk, munten, botten, granaatscherven en wat al niet met het verhaal en de kans om daadwerkelijk het materiaal in de hand te houden.

Rondleidingen op het opgravingsterrein van de Jozefhof werden verzorgd door de stadsarcheologen Harry van Enckevoort en Jan Thijssen. Archeologie
heet van de naald. Dat geeft voor veel mensen de extra dimensie aan archeologie.

De personificatie van Chariovalda liep rond in volle wapenuitrusting en de nederbeat formatie The Touch speelde een aantal archeologische deuntjes.

Kortom een perfecte middag met licht cultuurhistorisch tintje op de plek waar het voor Nijmegen als stad ooit begon.

Chario de zingende Bataaf


En de dansende Romeinen